Cum sa iti asiguri viitorul cu decizii financiare intelepte ca model de videochat

castiguri videochat

Cu toate ca posibilitatile de castig din videochat sunt fabuloase in prezent, gestionarea banilor pe care ii castigi nu ar trebui sa difere foarte mult de situatiile clasice. Da, poate castigi foarte multi bani din videochat in fiecare luna, insa tot trebuie sa ai un plan bine stabilit in ceea ce priveste cheltuirea fondurilor de care dispui. Activitatea de model difera in mai multe feluri de un job clasic, asadar trebuie sa iei in calcul toate detaliile pentru a-ti putea asigura viata pe care o doresti.

Cariera de model de videochat nu este foarte lunga

Poti face o paralela cu cariera sportivilor de performanta. Modelele de videochat nu raman tinere pentru totdeauna si, cu toate ca exista membri fideli pentru toate categoriile de varsta, ai putea decide sa te retragi la un moment dat. Modelele din cadrul marilor studiouri au diverse optiuni la dispozitie in momentul retragerii, precum acceptarea unui job de trainer sau manager in cadrul studioului.

In plus, acestea pot alege sa deschida si sa conduca noi sedii in cazul in care studioul are posibilitatea de a oferi franciza. Daca nu lucrezi la un studio, insa, optiunile tale de dupa retragere pot fi limitate, astfel incat este deosebit de important sa iti gestionezi corect finantele pe parcursul activitatii. Iata cateva sugestii!

Fondul de urgenta

Fiecare persoana poate sa aproximeze o suma necesara pentru asigurarea traiului decent in decurs de o luna. Astfel, unul dintre cele mai bune sfaturi ar fi sa pui “la saltea” o suma care sa te poata intretine timp de circa 3 luni. Indiferent de jobul pe care il ai, aceasta recomandare este una deosebit de buna. Niciodata nu stii ce se poate intampla si cum pot evolua lucrurile in domeniul tau de activitate, iar un exemplu al neprevazutului ar fi chiar pandemia de Coronavirus. Astfel, un fond de urgenta de 3 luni se poate dovedi o idee excelenta.

Investeste inteligent

Odata ce ai strans banii in fondul de urgenta, poti incepe sa economisesti pentru un fond de investitii sau de economii. Probabil timpul nu iti permite sa te documentezi foarte bine in legatura cu strategiile de business si diferitele domenii de activitate care iti pot aduce profit, asadar ai putea incerca sa depui o parte din banii pe care ii castigi intr-un fond de investitii. Bancile ofera acest tip de fonduri, iar dobanzile pot fi mult mai mari decat in cazul unui fond de economii. Nu trebuie sa-ti pui toata agoniseala in joc, ci poate doar 10% din cat castigi in fiecare luna.

Organizeaza-ti bugetul

In primul rand, trebuie sa separi nevoile de dorinte. Evident ca esti tentata sa cheltui sume mari pe haine, bijuterii, lenjerie sau pantofi, mai ales atunci cand stii ca banii ti se vor intoarce in cont dupa o saptamana sau doua de munca.

Trebuie sa fii constienta, insa, ca sumele pe care le castigi in acest domeniu pot varia de la o perioada la alta. Iti dai interesul si lucrezi mult, asadar este foarte bine sa te bucuri de roadele muncii tale, insa incearca sa stabilesti cateva prioritati pentru a nu irosi munca si banii pe care ii castigi.

Daca vrei sa iti asiguri un trai decent si dupa ce renunti la activitatea de model de videochat, incearca sa economisesti si sa investesti o parte din banii castigati cat mai devreme cu putinta. Siguranta financiara este intotdeauna parte a confortului pe care il resimti zilnic, asadar asigura-te ca o vei pastra.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *