De ce ai nevoie de un plan financiar ca model?

Un lucru știut de puțină lume este faptul că modelele de videochat au parte de educație financiară încă din prima săptămână de training. Din primele zile, modelele își propun un scop pentru care vor economisi lunar un anumit procent din încasări și își realizează propriul plan financiar.

 

Obiectiv bine determinat

Indiferent de domeniul tău de activitate, cel mai important lucru pentru a reuși să economisești este să ai un obiectiv concret și bine stabilit. Vizualizează mental obiectul dorințelor tale și gândește-te cum va fi când îl vei deține. Dacă obiectivul tău este achiziționarea unei locuințe personale, gândește-te câte camere va avea, ce decorațiuni vei folosi, dacă vrei să îți iei o mașină nouă, închipuie-ți cum vei conduce pe autostradă spre următoarea destinație de vacanță.

 

Stabilește-ți un procent din încasări pe care îl pui deoparte în fiecare lună

Una dintre cele mai vechi și eficiente metode de economisire spune – cheltuie după ce economisești. În fiecare lună stabilește-ți un procent fix din încasări pe care să îl pui deoparte. Astfel te asiguri mereu că ești cu un pas mai aproape de a-ți îndeplini obiectivul propus.

 

Fă-ți un plan financiar

Dacă mai devreme te sfătuiam să îți stabiliești un anumit procent pentru economii, acum vin cu o completare – stabilește un procent pentru toate cheltuielile! Un plan financiar bine stabilit te va ajuta să eviți cheltuielile inutile sau chiar să planifici o parte din buget pentru mărunțișuri. Bugetul tău lunar ar trebui să arate în felul următor:

  • 20% – economii
  • 25% – chirie
  • 25% –  cheltuielile legate de utilități + combustibil mașină (dacă nu ai mașină, redirecționează 10% în altă parte sau îți creezi o altă categorie de cheltuieli)
  • 20% – mâncare
  • 5% – haine și încălțăminte
  • 5% – cheltuieli neprevăzute

 

Creează-ți un cont de economii

Știi cum stă treaba cu tentația banilor? Mai ales când vine vorba de bani, cu toții suntem tentați a-i cheltui și mai ales pe lucruri de care nu avem neapărat nevoie. Pentru a fi sigură că nu vei cheltui suma pe care intenționezi să o economisești, sfatul meu e să pui virezi suma respectivă într-un cont de economii.  Nu numai că nu te vei atinge de acei bani, dar vei încasa și o dobândă lunară.

 

Scapă de economia falsă

Scapă de economia falsă și cumpără-ți produse de calitate. Este un studiu demonstrat că mulți dintre noi avem impresia că economisim dacă luăm un produs mai ieftin și de o calitate mai proastă, dar de fapt ajungem să cheltuim dublu sau poate triplu pe același produs într-o scurtă perioadă de timp. Atunci când vine vorba despre tine, investește în produse de înaltă calitate, cu siguranță vei fi mult mai câștigată!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *