Foloseste-ti timpul in mod eficient! Iata cum sa te organizezi!

modele de videochat

Indiferent de domeniul de activitate pe care l-ai ales, vei observa ca timpul este cel mai pretios aliat pe care il ai. In loc sa “pierzi” minute valoroase in multe momente ale zilei, ai putea sa inveti sa folosesti eficient fiecare clipa pe care o ai la dispozitie. Pentru modelele de videochat, managementul timpului este un aspect de importanta majora pentru succes. Tocmai de aceea, unul dintre cele mai importante lucruri la care ar trebui sa lucrezi este managementul timpului pe parcursul sesiunilor in fata camerei.

Este foarte usor sa te pierzi in discutii “de trecere a timpului” sau in propriile ganduri. Multe modele de videochat se gandesc adesea la ce urmeaza sa faca dupa ce termina programul de lucru. In loc sa fie productive, orele astfel pierdute nu vor mai putea fi recuperate, iar activitatea nu-ti va aduce beneficiile financiare pe care le urmaresti.

Managementul timpului te poate ajuta in organizare, programarea activitatilor pe parcursul zilei si multi-tasking. Daca inveti cum sa iti organizezi eficient fiecare zi, sa ramai concentrata si sa acorzi atentie fiecarei activitati pe care o desfasori, vei fi surprinsa de cate lucruri poti realiza intr-o zi.

Poti incepe prin a-ti seta obiective in zilele de lucru. Alege-ti un obiectiv si noteaza exact ce vrei sa realizezi pana la sfarsitul programului de lucru. Aceste obiectie pot fi mari, mici sau pot fi chiar pasi pe care trebuie sa ii faci catre un obiectiv major setat pe termen lung. Trebuie doar sa te asiguri ca atingi lucrurile pe care ti le propui. Daca iti este mai usor, poti seta obiective saptamanale sau lunare, insa scopul este sa realizezi un plan de lucru care sa creasca productivitatea si sa te ajute sa te dezvolti atat profesional, cat si personal.

Multi tasking
Desi presupune putin “antrenament”, multi tasking-ul te poate ajuta foarte mult pe parcursul fiecarei zile. Acest concept implica realizarea concomitenta a mai multor activitati intr-o perioada anume de timp. De exemplu, daca ti-ai propus sa cumperi o pereche noua de sandale pentru o sedinta foto care se apropie, de ce sa nu folosesti acea iesire si pentru a programa o sedinta de mani-pedi?

Delegarea activitatilor
Nu te rusina sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie. Delegarea activitatilor secundare pe care trebuie sa le realizezi poate fi facuta catre prieteni, familie sau chiar profesionisti in domeniu. Astfel, poti sa programezi postari excelente pe social media cu ajutorul unui specialist si poti sa te bucuri de sedinte foto cu impact maxim daca alegi sa lucrezi cu un fotograf. Nu este obligatoriu sa faci selfie-uri sau sa concepi in fiecare saptamana o strategie de social media, mai ales cand exista profesionisti care se pot ocupa de totul mult mai eficient.

Distantandu-te putin de activitatile secundare, te poti concentra mult mai bine pe activitatea principala, iar productivitatea ta va creste considerabil.

Ritmul circadian
Ritmul circadian este un proces natural intern al corpului nostru care asigura un ciclu eficient al perioadelor de somn, proces care se repeta la fiecare 24 de ore. Acest ritm difera in functie de persoana si este exact motivul pentru care te simti mai energizata sau mai somnoroasa in anumite momente ale zilei (sau noptii).

Modelele de videochat au posibilitatea de a-si alege programul de lucru sau turele, asadar incearca sa “asculti” ritmul corpului tau si desfasoara-ti activitatea in intervalul orar in care ai energie si te poti concentra perfect. Astfel, vei reusi sa lucrezi eficient si sa iti atingi obiectivele mult mai usor.

Identifica prioritatile
De multe ori se intampla sa pierdem foarte mult timp ducand la bun sfarsit o activitate cu importanta mica, iar task-urile cu adevarat importante sunt “ingramadite” in timpul care a mai ramas. O recomandare pe care multe modele de videochat o urmeaza este sa identifici prioritatile si sa iti programezi ziua astfel incat fiecare activitate prioritara sa aiba alocat timpul necesar. Evident, activitatile principale vor fi responsabilitatea ta, insa cele secundare pot fi oricand delegate catre altcineva.

Marketing
Chiar si atunci cand ai o zi libera si glisezi cu degetul pe ecranul telefonului, poti folosi minutele petrecute astfel pentru a gasi noi metode de branding si marketing pe care le folosesc modelele de videochat de top. Astfel, poti descoperi noi idei de videoclipuri si fotografii care te vor ajuta in crearea propriei imagini si in atragerea unui numar cat mai mare de membri fideli.

Chiar si atunci cand ai angajat pe cineva sa aiba grija de conturile tale de social media, participarea ta in diferite activitati din aceasta sfera va fi intotdeauna necesara. Daca vrei sa iti dedici timpul liber in totalitate, foloseste-l atat pentru a te distra, cat si pentru a progresa.

“Antreneaza-ti” puterea de concentrare
Este foarte usor sa fii distrasa, in special atunci cand nu ai o putere mare de concentrare. Exact acesta este felul in care programele si promisiunile nu sunt respectate. Discutiile telefonice sau serialele se pot suprapune adesea cu timpul pe care il atribuisei mesei, sportului sau altor activitati. Atunci cand le permiti, micile distractii pot sta in calea obiectivelor si planurilor tale. Desi ar putea fi destul de dificil la inceput, ideal ar fi sa incerci sa respecti cat mai bine prgramul pe care l-ai conceput si sa te concentrezi cat mai mult asupra fiecarei activitati pe care o desfasori pe parcursul zilei. Nu trebuie sa eviti pauzele sau momentele de odihna si relaxare, insa acestea nu trebuie sa se prelungeasca peste masura. Cu cat exersezi mai mult disciplina, cu atat mai usor iti va fi sa iti gestionezi timpul si sa iti cresti productivitatea.

Foloseste un calendar pentru program
Poti gasi foarte multe modele de calendare care au rubrici speciale in care sa notezi diferitele activitati importante ale zilei. Cateodata este foarte util sa folosesti o reprezentare grafica pentru a-ti gestiona timpul. Poti sa scrii cu markere colorate sau poti folosi post-it-uri, insa important este sa te organizezi cat mai bine.

Multe modele de videochat se bucura de succes tocmai fiindca reusesc sa pastreze controlul asupra numeroaselor activitati pe care le desfasoara atat pe plan profesional, cat si personal. Disciplina poate fi dificil de educat, insa un program clar conturat si cateva obiective bine definite iti vor da sansa de a progresa mult mai repede in viata si de a-ti cladi o cariera de succes in videochat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *