Ce este BDSM? Iata cateva detalii pentru modelele de videochat aflate la inceput de drum!

modele de videochat

Multe modele de videochat aleg sa se specializeze intr-un fetis anume, iar unele astfel de fetisuri sunt acoperite de “umbrela” deosebit de cuprinzatoare a BDSM-ului. Dupa cum probabil stii, sadomasochismul este o parte importanta a BDSM-ului, insa curiozitatea este, de multe ori, mai mare decat repulsia initiala fata de un fenomen pe care nu il intelegi complet.

Partea cea mai importanta este ca aceasta comunitate nu este atat de ciudata precum o portretizeaza mass media si nici atat de nesanatoasa si ridicola precum este prezentata in “50 Shades”. Adevarul este ca aceasta lume este atat de mare, incat are ceva interesant de oferit fiecarei persoane.

Termenii specifici si conceptele de baza

In primul rand, termenul BDSM reprezinta totalitatea “kink”-urilor acestei comunitati, astfel incat aici gasim: Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism (Imobilizare si Disciplinare, Dominare si Supunere, Sadomasochism). Aceste cuvinte au o rezonanta destul de puternica, motiv pentru care sunt inconjurate de un intreg univers de confuzie si judecata.

Ce inseamna fiecare termen

Bondage – legarea sau limitarea miscarii cu scopul de a produce placere erotica, o imagine aparte sau stimularea anumitor senzatii (presiune, durere, caldura, frica etc.). Astfel, aici pot fi incluse sfori, benzi adezive, cravate, dresuri de dama si orice poate limita miscarile unei persoane. Evident, acele catuse cu puf roz pe care le-ai vazut prin filme se incadreaza la aceasta categorie.

Discipline – folosirea regulilor si pedepselor pentru a corecta un anumit tip de comportament. Aici, scopul nu este de a dezvolta un comportament anume, ci de a aplica respectiva forma de control. Astfel, pedepsele sunt intotdeauna planificate si aplicate cu consimtamantul ambelor parti. Acestea pot include mustrari, durere, umilire (de exemplu, statul la colt, gol), pedepse psihologice sau pierderea unui anume grad de libertate (interzicerea folosirii telefonului sau a computerului pentru un interval de timp).

Dominance & Submission – schimbul de putere dintre doua persoane. Aici, una dintre persoane are control total asupra actiunilor celeilalte. Aceasta dominare poate fi aplicata prin telefon, text, video sau fata in fata, iar cuvantul “switch” inseamna ca rolurile pot fi schimbate.

Sadism & Masochism – sadomasochismul este placerea resimtita in urma experimentarii durerii sau a umilirii. Astfel, acest termen nu trebuie asocia cu persoanele cu intentii rele sau comportament violent.

Fiindca BDSM-ul acopera o gama atat de larga de proceduri, senzatii si elemente, in aceasta categorie se pot incadra deosebit de multe placeri erotice. Astfel, unei persoane i-ar putea placea sa fie imobilizata, insa spanking-ul ar fi “off-limits”. In plus, unele persoane se bucura de o senzatie puternica de acest tip, insa numai de cateva ori pe an. Tocmai de aceea, mai jos vei gasi cateva detalii despre regulile generale din BDSM.

modele de vdeochat

Reguli generale

Atat pentru partenerii de sex care practica unele aspecte ale BDSM-ului, cat si pentru modelele de videochat care vor sa se specializeze intr-un procedeu de acest tip, regulile sunt deosebit de importante. Iata care sunt acestea!

Consimtamantul

Aceasta este piatra de temelie a oricarei interactiuni BDSM. Practic, partenerii (fata in fata sau la distanta) trebuie sa fie informati, nefortati, entuziasti, iar permisiunea de a se intampla ceva poate fi revocata in orice moment. In plus, evident, consimtamantul include si aspectul varstei, asadar persoanele implicate trebuie sa aiba minimum 18 ani.

Astfel, partenerii vor comunica dorintele, vor cere permisiune si vor accepta termenii stabiliti, avand intotdeauna la dispozitie posibilitatea de a incheia activitatea in orice moment.

Siguranta

Din moment ce unele activitati din sfera BDSM pot pune in pericol sanatatea sau integritatea corporala a persoanelor implicate, partenerii trebuie sa cunoasca riscurile si sa faca tot posibilul pentru a evita pericolul si accidentarile… nedorite. Tocmai de aceea, modelele de videochat care aleg o nisa “periculoasa” ar trebui sa inteleaga perfect granita dintre placere si durere.

De exemplu, daca nu stii care este cauza urmelor de compresie, a arsurilor de franghie, a vanatailor si a ruperii pielii, atunci va trebui sa te documentezi foarte bine inainte de a te specializa in Shibari (metoda japoneza de imobilizare cu sfoara). Practic, o buna parte a pregatirii tale va implica nu numai gasirea accesoriilor potrivite, ci si documentarea si invatarea tehnicilor sigure.

Cuvantul de siguranta (safe word)

Acest detaliu nu este negociabil. Cuvantul de siguranta este un termen ales de ambii participanti care are rolul de a opri imediat jocul in cazul in care apare o problema. Desi modelele de videochat nu ajung in situatii care sa necesite un cuvant de siguranta (fiindca nu controleaza fizic activitatea respectiva, ci doar virtual), conceptul trebuie cunoscut pentru a intelege foarte bine fenomenul si comunitatea.

Probabil te intrebi de ce trebuie ales un cuvant special in locul clasicului “stop”. Cuvantul de siguranta trebuie sa fie un termen pe care cineva nu l-ar striga vreodata in timpul unui moment intens. Dupa cum stii, exista situatii in care ii spui cuiva sa se opreasca, insa nu vrei ca respectiva persoana sa se opreasca (role-play si alte scenarii). Pentru a nu induce confuzie in joc, trebuie ales un cuvant cu totul atipic, precum “cartof” sau “lectura”.

Unele persoane aleg sa detalieze senzatiile de acest tip prin metoda semaforului:

– verde: continua ceea ce faci;

– galben: ma apropii de limitele suportabilului;

– rosu: opreste imediat!

Trebuie sa retii ca regulile acestea nu se aplica numai persoanei dominate, ci si persoanei care este in control (modelele de videochat sunt adesea in control). Astfel, daca detii controlul si nu te simti confortabil cu ceea ce se intampla, poti folosi oricand cuvantul de siguranta pentru a opri jocul.

Sanatate si responsabilitate

In scenariile mai periculoase, poti descoperi ca partenerul este, de fapt, rauvoitor si iresponsabil, in special atunci cand ii cedezi controlul. Tocmai de aceea, respectul si autocontrolul sunt obligatorii in BDSM. In cazul in care cineva este fortat sa faca ceva ce nu doreste, activitatea depaseste limitele BDSM-ului si intra sub incidenta abuzului.

Limitele

Limitele trebuie discutate intotdeauna inainte de a incepe o activitate de acest tip. Din acest punct de vedere, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de limite. Iata care sunt acestea:

– limitele usoare: o activitate cu care una dintre persoane nu se simte confortabil inca, insa doreste sa incerce in cazul in care abordarea este una foarte blanda. Exemplu: “Doresc sa incerc respectiva jucarie sexuala, insa trebuie sa ne miscam lent si sa avem un cuvant de siguranta!”;

– limitele clare: in niciun caz nu poate fi intreprinsa o activitate anume, iar depasirea unei astfel de limite poate fi motiv de intrerupere a jocului sau chiar de incetare a relatiei. Exemplu: “In niciun caz nu imi vei da o palma peste fata sau ma vei insulta in vreun fel!”;

– limitele de obligatie: o actiune ce trebuie sa se desfasoare obligatoriu in timpul unui joc. Exemplu: “Trebuie sa ma saruti pe tot parcursul jocului!”;

– limitele de timp: durata fixa a unei activitati sau scene. Exemplu: “Ne vom juca o ora!”;

– fara limite: oferire totala a controlului, o situatie foarte controversata in comunitatea BDSM.

Specializarea modelelor de videochat in BDSM

Cea mai buna recomandare este sa te documentezi cat poti de mult asupra kink-urilor si fetisurilor care iti starnesc interesul si curiozitatea. Daca nu ai pe cineva care sa te sfatuiasca si sa te indrume, nu este un capat de lume. Poti incepe cu lucruri foarte simple, precum spanking-ul cu palete sau biciuri nedureroase (cu blana sau cu pene), imobilizarea fara nod cu legaturi moi sau imbracaminte si accesorii speciale (cizme, manusi, masti etc.).

Prejudecati cu care se confrunta comunitatea BDSM

Societatea si, in mare parte, mass media au interpretat si prezentat in mod negativ activitatile din sfera BDSM, acestea fiind infatisate ca ceva violent, ascuns si deranjant care ar putea fi desfasurat numai de cineva anormal. Aceasta nedreptate este foarte greu de suportat de o comunitate atat de deschisa si de intelegatoare precum cea a BDSM-ului.

Judecarea unei persoane pe baza unui singur detaliu sau a unei simple placeri este total nedreapta, insa tot mai multa lume reuseste sa depaseasca acest prag al judecatii multumita informatiilor tot mai cuprinzatoare si mai clare disponibile online. In BDSM, totul este perceput ca masura a placerii si a limitelor.

Poate cineva ar considera vorbele vulgare din dormitor ca fiind deosebit de jignitoare, in timp ce pentru altii, aceasta este o seara clasica de vineri. Chiar si trasul usor de par, imobilizarea bratelor, muscaturile usoare sau zgarieturile cu unghiile pe spatele partenerului in timpul sexului ar intra in categoria BDSM, doar ca aceasta este partea usoara pe care majoritatea persoanelor o iubesc si nu o judeca. Atat timp cat exista consimtamant intre cele doua parti (sau trei, patru ori mai multe), nu este problema nimanui ce se intampla in dormitor.

Multe persoane (si modele de videochat) aleg sa faca un secret din activitatea lor sau stilul de viata ales, din pricina prejudecatilor si repercusiunilor sociale. Indiferent de alegerea pe care o iei in acest sens, trebuie sa stii ca nu este nicio rusine in a da frau liber fanteziilor si placerilor. Inca un detaliu foarte important pe care ar trebui sa il retina modelele de videochat: poti incerca ceva si poti realiza ca nu iti place. Este perfect normal sa fii sau nu atrasa de o anumita activitate. Exploreaza, testeaza si incearca, insa intotdeauna in limitele sigurantei!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *