Cum să nu mai fii complexată de corpul tău

Și tu te confrunți, că și noi, cu probleme atunci când vine vorba de imaginea ta corporală? Genul acesta de probleme îți ocupă mintea și îți afectează încrederea de sine, și este important să le ții în control pentru a fi echilibrată.

Nu e ușor să fii femeie în zilele noastre. Rețelele de socializare creează niște așteptări la care nu vom putea să ne ridicăm niciodată: piele perfect fină, ochi luminați, fără urmă de celulita, fără urmă de defect. Trăind în această realitate vei fi mereu nemulțumită, pentru că îți da senzația că nu ești suficient de bună și acest lucru îți scade stimă de sine.

Pentru a îți menține sănătatea mentală și a rămâne autentică fără să te gândești la părerile celor din jur, este bine să înveți niște mecanisme de a te acceptă, înainte de a încerca să te schimbi.

Urmărește conturi body-positive

În momentul în care feedul tău de instagram devine realist, propriile așteptări față de tine nu vor mai fi atât de toxice. Rețelele de socializare sunt mai periculoase și decât filmele sau revistele, pentru că un cont de Instagram ți se va părea mai personal, mai apropiat de ceea ce trăiești și tu, și te va deprima mereu diferența dintre social media you și the real you. Urmărește conturi ale persoanelor conștiente de aceste probleme, care nu se ascund și nu își mușamalizează întreagă existența că să pară perfectă. Nu uita, e doar marketing bun, nu știi niciodată ce se ascunde în spatele unei postări.

Menține o postura bună

Oricât de basic ar sună, este un aspect important atât pentru sănătate cât și pentru cum te vezi în momentul în care treci pe lângă o oglindă. În momentul în care îți îndrepți spatele, abdomenul va arăta mai bine, și bustul și fundul vor fi frumos evidențiate.

Stai dezbrăcată mai mult

Nu rade! E chiar important! Dacă stai dezbrăcată făcând actvitati pe care le asociezi cu ceva pozitiv, te vei simți din ce în ce mai confortabil. Încearcă să faci ceva care te face să te simți confortabil, cum ar fi uitatul la seriale, cititul, dezbrăcată. E spațiul tău privat, casă sau camera ta, așa că învață să fii confortabilă cu ține, e primul pas în a deveni încrezătoare.

Fotografiază-ți progresul


Imortalizează procesul de self-love. Nu va fi întotdeauna simplu, dar, cu cât ai mai multă grijă de ține, cu atât te poți uită înapoi și te poți simți mândră de evoluție.
Obișnuiește-te să te privești în oglindă din diferite unghiuri, asta te va face să descoperi lucruri noi care îți plac la corpul tău. Joacă-te, fii creativă și îndrăznește! S-ar putea să te surprinzi!

Să îți iubești corpul este un proces, trebuie să ai răbdare și să te focusezi pe ce te face pe tine fericită. Atunci când realizezi ce libertate vine cu iubirea de sine, nu te va mai putea opri nimeni și nimic să îți atingi obiectivele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *