Cum si cat se castiga din videochat?

cat se castiga din videochat

Piata muncii este foarte dificila in acest moment, iar persoanele fara experienta nu au foarte multe sanse sa gaseasca un job cu adevarat satisfacator. Unul dintre segmentele care s-a bucurat de o dezvoltare fantastica in ultimii ani in Romania este videochatul. Aceasta activitate de modeling online este atragatoare pentru tineri deoarece ofera posibilitatea realizarii unor castiguri foarte mari, iar experienta in domeniu nu este obligatorie.

Bineinteles, veniturile sunt principala grija atunci cand cauti un nou loc de munca, asadar cine ne poate prezenta mai bine aceasta oportunitate decat o persoana care deja lucreaza de cativa ani in videochat? Clara lucreaza in cel mai mare studio de videochat din Romania inca de cand a inceput facultatea, iar noi am rugat-o sa ne povesteasca cate ceva despre cum si cat se castiga din videochat.

– Cum ai descoperit aceasta oportunitate de angajare?
– Cand m-am mutat pentru a merge la facultate, mi-am cautat si un job. Am vazut pe net mai multe anunturi si erau foarte atragatoare. Nu stiam cat se castiga din videochat la momentul respectiv si nici nu credeam ca sunt reale sumele cu care se mandresc studiourile, insa m-am documentat. Am filtrat ofertele si am intrat pe site-urile respective. Unul dintre studiouri mi-a inspirat incredere, asa ca am dat un telefon la ei. Nu mi-a fost rusine sa intreb ce voiam sa stiu. Am mers la un interviu, mi-au explicat exact ce este de facut si am vorbit cu un model care mi-a confirmat cat castiga. Am ramas masca! A doua zi eram la studio.

– Cum au fost primele zile?
– Partea buna a fost ca nu am avut nevoie de experienta ca sa intru in echipa de modele, insa lipsa de experienta nu te ajuta prea mult atunci cand vrei sa lucrezi productiv. Mi-au garantat un venit minim foarte generos in primele cateva luni, pana invat, dar nu voiam sa raman la acel nivel. Cei de acolo mi-au prezentat studioul, mi-au aratat echipamentul, decorurile, mi-au prezentat echipa si apoi mi-au explicat ca voi intra intr-o perioada de training. Am avut ocazia sa perfectionez engleza pe care o stiam si sa invat cateva tehnici de comunicate ce se aplica domeniului.

– E vreo diferenta intre munca de acasa si cea de la studio?
– Una foarte mare: studioul investeste in tine. Acolo unde sunt eu, echipa de specialisti din jurul modelelor este foarte mare, iar fiecare persoana contribuie la succesul companiei. Eu trebuie sa arat cat mai bine, asa ca am acces zilnic la un make-up artist si la un hair stylist. La sediul in care lucrez exista si salon de bronzare, lounge si sala de fitness, iar intreaga echipa are acces gratuit. Acasa n-am acces la asa ceva.

– Daca studioul investeste atat de mult in tine, nu inseamna ca iti reduce veniturile?
– Ba chiar invers. Fiindca am toate aceste beneficii, reusesc sa lucrez foarte eficient. Daca as fi lucrat de acasa, nu mi-ar fi garantat nimeni un trafic bun pe pagina sau un marketing profesionist. Studioul stie sa faca reclama, ca orice companie mare si de succes. Avem fotografi si editori de imagine care ne prezinta in cel mai bun mod cu putinta. Trainingurile si beneficiile oferite de companie ajuta foarte mult. In plus, am un procent mai mare de 50% din castigurile totale, fiindca modelele primesc si un bonus de fidelitate dupa un an petrecut in cadrul studioului.

– Cum au evoluat castigurile tale?
– Nu stiu daca este o reteta clasica pentru a putea sa preconizezi cat castigi din videochat peste 6 luni sau un an de la inceperea activitatii, insa la mine lucrurile au stat asa: in primele luni, venitul minim garantat oferit de studio a fost ceva mai mare decat un salariu mediu pe economie. Mi-am permis un trai decent si nu imi refuzam o iesire in oras sau o camasuta draguta daca o vedeam intr-un magazin. Dupa jumatate de an, deja trecusem de pragul de 1.500 de euro pe care mi-l propusesem, dar veniturile inca nu erau constante. In unele luni castigam mai bine; in altele, mai slab. La un an de cand am intrat in echipa de modele, deja lucrurile se echilibrasera. Am reusit sa imi fac o baza solida de admiratori, iar veniturile erau pe la 3.000 de euro. Construisem deja o legatura cu unii membri de pe site, iar asta mi s-a parut cel mai greu de realizat: fidelizarea admiratorilor. Mi-am dat seama ce imi place sa fac, cum imi place sa abordez discutiile si ce tip de oameni pot sa atrag.

– Cat castigi acum?
– Pentru tara in care traim, pot spune ca veniturile mele sunt foarte mari. Imi permit vacante oriunde in lume, conduc o masina care intoarce capetele pe strada, am un apartament pe care deja l-am achitat in proportie de 80% si reusesc sa imi sustin parintii chiar mai bine decat mi-as fi imaginat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *