Vrei sa devii model de videochat? Iata cum sa eviti studiourile fantoma!

tepe videochat

Videochatul este o activitate reglementata in tara noastra inca din 2003, insa sumele foarte mari care se “invart” in acest domeniu inca atrag unele firme fantoma. Scopul acestor studiouri aparute “peste noapte” este sa profite de naivitatea modelelor fara experienta si sa castige din munca acestora. Tocmai de aceea, acest articol te va ajuta sa eviti eventualele tepe videochat si sa identifici studiourile cu adevarat serioase.

Informeaza-te!
In orice activitate noua, primul pas este documentarea. Poti cauta pe internet informatii despre studioul care ti-a facut o oferta sau a carui reclama ti s-a parut interesanta. Intra pe site-ul lor si incearca sa afli de cati ani sunt in activitate, care este firma ce sta la baza studioului, ce cifra de afaceri a declarat si care sunt modelele cunoscute din echipa. Multe studiouri care dau tepe videochat nu au un site foarte bine pus la punct si nu ofera detalii de contact, adrese, nume si alte informatii de importanta majora legate de firma.

Nu te lasa pacalita de oferta de bani in avans!
In special daca esti intr-o situatie financiara dificila, banii in avans iti pot “lua ochii”. Tocmai de aceea, multe tepe videochat includ oferte de acest gen pentru a “fermeca” tinerele la inceput de drum. De multe ori, promisiunea banilor in avans este un “carlig” pentru a se folosi de tine, iar modelele care cad in aceasta plasa nu mai vad respectivii bani vreodata. Un studio serios iti poate oferi piese vestimentare, makeup, sesiuni foto sau video in mod gratuit atunci cand incepi activitatea, insa acestea sunt necesare muncii tale, nefiind folosite pentru a te atrage si pacali.

Un studio serios nu iti va CERE bani!
Indiferent de ce auzi in stanga si in dreapta, nu te costa nimic sa devii model de videochat! Evident, studiourile trebuie sa investeasca in echipamente, promovare si accesorii pentru fiecare model, insa acesta este business-ul lor, nu al tau. Astfel, studiourile profesioniste asigura cele mai bune conditii de lucru si cele mai performante echipamente. Tocmai de aceea, daca vreun “reprezentant” al unui studio iti cere bani pentru o eventuala colaborare, sigur este o teapa videochat.

Contractul
Detaliul de baza al fiecarei colaborari de succes este un contract intocmit conform legilor in vigoare. Daca un studio iti promite bani si faima fara sa aduca in discutie contractul de colaborare, sunt mari sanse ca promisiunile sa fie desarte. Asigura-te ca semnezi un contract chiar din prima zi de activitate si ca primesti un exemplar al acestuia. In plus, nu exista niciun motiv pentru intarzierea semnarii contractului, precum “este in curs de realizare” sau “trebuie sa vina de la contabilitate”.

Nu accepta castiguri “la negru”
Dupa cum ai putut citi la inceputul acestui articol, activitatea de videochat este legala in Romania, motiv pentru care absolut toate platile catre modele trebuie sa respecte legile tarii. Fie ca alegi plata in cont, fie ca vrei sa primesti banii “in mana”, impozitele si taxele trebuie platite la zi. Astfel, recomandarea este sa refuzi orice alta forma de plata care nu corespunde unui mediu corect de lucru.

Discuta cu modelele de la studio
Chiar daca studioul iti inspira incredere si reprezentantul ti-a facut o impresie foarte buna pe parcursul interviului sau discutiei initiale, cea mai buna recomandare este sa discuti si cu modelele din cadrul studioului. Intreaba daca poti sa retii unul dintre modele pentru o discutie de 5 minute si asigura-te ca mediul de lucru este unul potrivit pentru tine.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *