De ce este folositor un Social Media Calendar?

Activitatea de model constituie mult mai mult decât live streaming. Pentru a te folosi de toate mijloacele care îți pot îmbunătăți veniturile, trebuie să ai un plan  bine pus la punct, așa că bineînțeles că venim în ajutorul tău.

Identitatea în social media este un factor foarte important al asigurării succesului tău pe termen lung, datorită ideii de comunitate care se formează în urmă unei activități constante. Ideea pe scurt este: ei se obișnuiesc cu tine și vor vrea mereu să vadă mai mult. Acesta este avantajul de care ne vom folosi pentru a îi duce mai departe, în activitatea ta de online. Și aici ajungem la un mic obstacol: când voi avea timp să le fac pe toate? Simplu! Folosind un calendar de social media.

1. Ce este un social media calendar?

Un calendar social media este un mod de a îți programa în avans postărileAcesta poate fi organizat într-un Google Sheet, pe hârtieprin aplicațiiînsă și Notes de la Iphone își face treabaVa include data și ora la care vor fi urcate, rețeaua social media pe care vor fi urcate, tagurile și descrierea, pentru  timpul tău efectiv de posting  fie minimizat.

2.De ce sa folosesti un calendar SM?

   Salvezi timp si esti organizată

Așa arată un exemplu de SM calendar. Primul pas în începerea folosirii acestui instrument extrem de folositor este un overview la întreaga ta activitate online. Care este scopul tău? Să direcționezi oamenii către paginile tale de livestream, adică să ai o audiență cât mai mare la postările tale. Faptul că acum ai un target fix te va direcționa și te va ajută să pornești o strategie armonioasă.

  Te va ajută sa fii constantă

Nu există nicio regulă în legătură cu cât de des ar trebui să postezi pe conturile tale. Singură regulă aici este să fii constanța, pentru a te putea folosi de anumite momente ale zilei/săptămânii în favoarea ta. Un exemplu bun aici este hashtagul #ThrowbackThursday, sau #MondayMotivation. Setarea unui program este importantă pentru că urmăritorii tăi să știe la ce să se aștepte. Bonus, cu cât începi mai repede, cu atât poți urmări în Insights care sunt orele optime pentru a poștă, ceea ce ne aduce la următorul punct al discuției.

  Timpul tau liber va fi timpul tău liber

Atunci când totul este plănuit în prealabil, pauza ta va fi într-adevăr pauză. Să spunem că ești într-o vacanță și faci 20 de filmulețe și 10 poze: înseamnă 30 de throwback-uri. Adaugă la asta photoshootingurile, niște story times, poate TikToks, momente când te simți frumoasă și un selfie e obligatoriu, și ai deja mai bine de o luna de content plănuită. Nu te speria de cantitatea de posturi pe care trebuie să o ai pregătită, pentru că mereu poți improviza.

  Posturile tale vor fi calitative

Este mult mai simplu să corectezi și să eviți greșelile atunci când ești organizată.

  Vei avea in vedere sarbatorile SM

Așa vei fi pregătită pentru orice zi SM care poate aduce noi urmăritori pe pagină ta. Folosește acest calendar  și profită de fiecare ocazie. Nu uita că o zi care pare atât de neimportantă, cum ar fi Pizza Day, este până la urmă și o idee de content. Deja vei ști ce ai de făcut, și va fi un mod fun de a fi creativă.

Dacă până aici te-am convins deja că această este soluția pentru ține, urmărește următorul articol pentru a vedea cum faci primii pași în crearea unui SM calendar și alte sfaturi.

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *