Cum sa ai grija de tine atunci cand faci videochat? Iata cateva recomandari pentru prevenirea epuizarii! – Partea 2

modele de videochat

Grija fata de propria persoana poate fi considerata o investitie in cariera ta de model de videochat. In PRIMA PARTE a acestui articol am vorbit despre timpul dedicat propriei persoane si intarirea limitelor pe care vrei sa le impui. Cu cat reusesti sa-ti acorzi mai multa atentie si sa limitezi impactul membrilor asupra ta, cu atat mai eficient poti lucra, evitand suprasolicitarea si epuizarea.

Este foarte dificil sa revii la performante bune dupa o perioada de epuizare, intrucat te poti simti demotivata, descurajata si poate fi greu sa revii la activitatea care te-a solicitat peste masura. Tocmai de aceea, cea mai buna recomandare pentru a performa la capacitate maxima este sa eviti situatiile epuizante.

Cum sa eviti epuizarea?

Trebuie sa incepi prin a face o lista cu nevoile tale de baza. Astfel, vei putea prioritiza somnul de calitate, vei putea urma un program stabil de lucru (fara exagerari sau sesiuni de peste 12 ore fara pauza) si vei putea manca mai sanatos.

Nu trebuie sa iti schimbi radical dieta, insa un program stabil in functie de care sa iei fiecare masa este de preferat pentru a-ti pastra sanatatea. In plus, probabil nu ai chef sa iti prepari nimic de mancare dupa sesunile lungi de camming, preferand sa comanzi preparate mai putin sanatoase. Cu cat dieta este mai putin variata, cu atat mai repede iti vei pierde energia si puterea de concentrare, asadar incearca sa diversifici alimentele.

Un alt detaliu important atunci cand esti foarte solicitata este sa ceri medicului sa iti recomande cateva suplimente alimentare sau vitamine care sa te ajute sa mentii o stare buna de sanatate de-a lungul perioadelor solicitante. Un complex de vitamine te poate ajuta sa mentii sanatatea generala in parametri optimi.

In plus, poti mentine sanatatea unghiilor si a parului si te poti bucura de un somn odihnitor. Din perspectiva fizica, un alt aspect foarte important al grijii fata de tine este reprezentat de activitatea sportiva. Poti face plimbari lungi, poti alerga, poti merge cu bicicleta sau poti deschide un abonament la sala de fitness.

In plan emotional, poti avea grija de tine facand lucruri care te ajuta sa te simti bine si care iti permit sa mentii o stare de spirit stabila. Din pacate, activitatea de model este afectata cateodata de instabilitatea domeniului. Fiindca depinzi de traficul online, unele perioade pot fi “aglomerate”, in timp ce altele pot fi foarte “lente”.

Totodata, castigurile pot fluctua in acest domeniu, astfel incat stabilitatea emotionala poate fi afectata. Un mod de a contracara efectul acestor fluctuatii este reprezentat de reflectiile asupra zilei care a trecut. Poti tine un jurnal, poti medita sau te poti gandi in liniste la ziua care s-a incheiat, insa cel mai important este timpul pe care il petreci in liniste.

Grija fata de propria persoana in plan mental cuprinde activitatile pe care le desfasori in timpul liber si care iti aduc bucurie sau te stimuleaza din punct de vedere mental. Poti face cursuri de engleza, de gatit, de makeup sau poti citi in liniste o carte. Ideal ar fi sa iti mentii mintea activa prin intermediul jocurilor, conversatiilor interesante si activitatilor diversificate, intrucat jobul de zi cu zi poate aduce monotonie atunci cand nu mai esti la inceput.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *