Lenjeria de pat din matase – un ”must have” in lumea videochatului

modele de videochat

In functie de scenariu sau tipul de fantezie pe care il pun in scena, decorul modelelor de videochat poate fi deosebit de variat. Cu toate acestea, cele mai multe modele de videochat gasesc binevenite confortul si utilitatea unui pat cu aspect deosebit.

Lenjeria de pat din matase nu este numai o emblema a luxului si a confortului, ci contribuie foarte mult si la senzualitatea decorului. Totusi, o astfel de alegere nu este la fel de simpla ca seturile obisnuite de lenjerie, motiv pentru care vei descoperi, in randurile ce urmeaza, cativa factori care iti pot influenta decizia.

De ce matase?

Lenjeria de pat din matase este foarte “usoara”, astfel incat iti va da senzatia ca te intinzi pe un nor. Pe langa delicatetea pe care o simti la atingere, iata cateva beneficii importante pe care le ofera cearceafurile din matase:

– temperatura: lenjeria din matase te incalzeste in zilele friguroase si te racoreste vara, asadar este un material ideal;

– material respirabil: lenjeria de pat din matase permite transferul de umezeala, asadar nu vei transpira atunci cand o folosesti pentru perioade indelungate;

– material hipoalergenic: in mod natural, matasea tine la distanta toate cauzele alergiilor si protejeaza pielea sensibila;

– durabilitate: matasea este printre cele mai rezistente fibre de acest tip, asadar lenjeria de pat isi va mentine forma si integritatea pentru un timp foarte indelungat.

Ce te-ar putea impiedica sa alegi lenjerie de pat din matase?

In primul rand, pretul unei lenjerii din matase este mai mare decat cel al lenjeriilor din bumbac. Fabricarea materialului este un proces indelungat si scump, asadar nu vei gasi reduceri foarte mari. In plus, nu are rost sa alegi lenjerie din matase de slaba calitate, fiindca ar anula toate beneficiile de care vrei sa te bucuri.

Ingrijirea si curatarea lenjeriei din matase pot fi mai anevoioase decat in cazul bumbacului. Multe modele de videochat stiu ca aceasta lenjerie nu poate fi aruncata in masina de spalat cu toate celelalte rufe murdare. In plus, nu este indicat sa lasi animalele de companie sa stea pe aceste cearceafuri. Curatarea lenjeriei de pat din matase se face cu setarea “delicata” sau “spalat de mana” a masinii de spalat: apa sa aiba o temperatura mica, iar detergentul si balsamul sa fie potrivite pentru materiale sensibile. Uscarea la aer (nu in uscator) este cea mai buna varianta, iar daca vrei sa indrepti cutele, poti folosi fierul de calcat la o temperatura mica pe dosul lenjeriei (partea care nu luceste).

Cateva tipuri de matase

Matasea Mulberry – cea mai buna calitate, insa cu un pret pe masura.

Tussah – mai putin delicata la atingere si cu o durabilitate mai mica, acest tip de matase nu ofera o calitate consistenta (unele sturi pot fi mai slabe calitativ decat altele de acelasi tip).

Habotai – calitate medie, dat fiind faptul ca durabilitatea nu este excelenta. Cu toate acestea, pretul este deosebit de bun pentru beneficiile oferite.

Duppoini – calitate medie, durabilitate mare, insa materialul nu este delicat la atingere si nici nu ofera un confort termic excelent. Aceasta matase poate fi folosita in scop decorativ, nefiind deosebit de functionala.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *