Marirea bustului – un model de videochat vorbeste despre psihologia sociala

modele de videochat

Modelele de videochat trebuie sa depaseasca multe obstacole pentru a gasi cheia succesului, iar unul dintre aceste obstacole este chiar parerea celor din jur. Evident, schimbarea de atitudine a unor persoane din cercul tau de prieteni (sau chiar din familie) va avea un impact asupra ta mai ales atunci cand esti la inceput, insa nu trebuie sa simti descurajare sau sa crezi ca alegerea pe care ai facut-o este gresita. Pana la urma, mentalitatile se schimba, iar persoanele din jurul tau care tin intr-adevar la tine nu te vor judeca, ci vor ajunge sa te sustina chiar daca sunt de parere ca acest domeniu nu este ideal pentru tine.

Dincolo de ceea ce gandesc apropiatii si comportamentul lor fata de tine la aflarea vestii ca esti model de videochat, una dintre realitatile pe care va trebui sa le accepti este atitudinea generala a sociatatii. Cu atat mai mult atunci cand alegi un stil vestimentar aparte sau cand optezi pentru chirurgie estetica pentru a modifica formele corpului. Aceasta este tema articolului de astazi – marirea bustului -, insa nu va fi un articol clasic, ci va prezenta gandurile si sentimentele unui model de succes.

Implanturile cu silicon sunt tot mai prezente in societate, iar procedura este disponibila oricui. Fie ca vrei sa iti maresti sanii, fie ca alegi sa ii remodelezi dupa nastere sau dupa o anumita varsta, foarte multe clinici de chirurgie plastica iti stau la dispozitie in marile orase ale tarii si ale lumii. Mai mult decat atat, unele studiouri de videochat atrag modelele prin oferirea de sprijin pentru operatii de marire a bustului. Cu toate ca procedura nu mai este de mult o noutate in lumea medicinei, iar implanturile cu silicon pot fi remarcate nu numai la vedetele de televiziune, ci si la femeile din toate domeniile de activitate, societatea pare a nu se fi acomodat cu acest aspect.

“In ultima vreme, m-am gandit foarte mult la chirurgia plastica si la motivul pentru care unele proceduri de acest tip sunt vazute de sociatate ca fiind un gest de falsitate, in timp ce alte proceduri sunt tratate ca ‘empowering’. Am ales acest termen fiindca nu are un corespondent precis in limba romana. Termenul ‘empowerment’ se refera la increderea pe care o castiga femeile (sau unele categorii minoritare) si sustinerea pe care o primesc atunci cand iau decizii curajoase (precum acceptarea responsabilitatii pentru felul in care arata sau se comporta).

In ultimii cativa ani m-am tot gandit sa-mi reduc dimensiunile bustului si sa imi fac un lifting de sani. Intotdeauna am avut un piept mare, iar acest lucru mi-a adus atat satisfactii, cat si neplaceri. Sunt zile in care imi iubesc bustul si sunt de parere ca sanii mei sunt superbi, insa am multe momente in care mi-ar fi placut sa am sanii putin mai mici. Mi-as dori sa nu mai am dureri de spate atat de des si mi-ar placea sa nu imi mai pun 2-3 bustiere de sport atunci cand alerg sau merg la sala.modele de videochat

Mi-ar placea foarte mult ca barbatii sa nu se mai uite cu atata ‘pofta’ in decolteul meu si mi-ar placea sa nu mai aud comentarii din partea persoanelor care cred ca eu vreau sa impresionez pe cineva prin marimea sanilor. Mi-ar placea sa nu mai fiu sub reflectorul sexualitatii doar pentru ca sunt tipa cu sanii cei mai mari din grup… de parca dimensiunea sanilor ar avea vreo legatura cu disponibilitatea mea la sex. Cateodata as vrea sa gasesc articole vestimentare care sa imi vina mai bine si care sa nu ma faca sa par robusta. Sanii mei imping tricourile, iar aspectul nu este deloc unul care sa ma avantajeze. In plus, maiourile simple pe care le poarta toate fetele nu ma fac sa ma simt confortabil, fiindca decolteul pare prea mare atunci cand le port eu.

Avand in vedere toate aceste provocari, neplaceri si obstacole care vin din simplul fapt ca am sanii mai mari decat unele femei, cred ca gandul la o reducere de bust este unul perfect normal. Foarte multe persoane din jurul meu m-au sustinut si m-au incurajat sa fac acest pas daca simt nevoia. Mai mult decat atat, cele cateva celebritati care au apelat la procedura de reducere a dimensiunilor bustului au fost catalogate drept ‘curajoase’ si au fost asociate cu fenomenul de ‘empowerment’ al femeilor.

De ce, insa, procedura de reducere a dimensiunilor bustului este vazuta ca fiind ‘empowering’, in timp ce marirea sanilor este perceputa de societate ca fiind o decizie ‘fake’? Multe femei care au ales sa isi puna implanturi din silicon sunt percepute negativ de societate, iar cuvinte precum ‘usuratica’, ‘pipita’ sau chiar ‘panarama’ sunt aruncate cu atata usurinta asupra lor. In primul rand, definirea unei femei prin una dintre partile corpului ei este un concept total nedrept si gresit din start.

Daca implanturile cu silicon fac din tine o femeie ‘falsa’, atunci femeile care au pierdut un san in lupta cu cancerul sau din alte cauze au, oare, dreptul sa apeleze la o astfel de procedura fara sa fie criticate de societate?

De mica am invatat ca o femeie ideala arata si se comporta intr-un anumit fel. Acum, dupa ce am devenit adult, am observat ca femeile sunt obligate de societate sa fie intr-un anumit fel, insa daca se conformeaza acelui standard, sunt blamate si judecate aspru. Fetele cu sani mici pot sa se simta foarte des rusinate si nesigure fiindca nu sunt tratate ca ‘femei adevarate’, insa daca decid sa ia atitudine si sa isi mareasca sanii prin implanturi cu silicon, sunt vazute ca ‘false’ si catalogate jignitor. Din cate imi dau eu seama, acesta este un joc pe care femeile nu il pot castiga, indiferent de ce anume am face.

Aceasta societate ciudata in care traim defineste femeia printr-o serie de contradictii, iar acest fapt deranjant pare sa nu fie in atentia multora. Practic, barbatii spun ca femeile ar trebui sa fie intr-un fel, insa, in acelasi timp, sa fie si altfel. De exemplu, revistele si televiziunea se concentreaza cel mai mult asupra aspectului feminin, oferind modele standard si recomandari/sugestii despre cum sa arati cat mai bine ca femeie pentru a te conforma cu fantezia masculina si cu standardele de frumusete ale prezentului.

Societatea de astazi afirma ca valoarea fiecarei femei sta in aspectul ei, astfel incat noi suntem determinate si incurajate sa consumam foarte mult timp si foarte multe resurse pentru a ajunge la acel aspect ‘placut’. Cu toate acestea, atunci cand o femeie se conformeaza acestui standard si depune efort pentru a-si modifica aspectul, adesea este judecata si vazuta ca ‘superficiala’, pierzand respectul societatii.

Aceste contradictii sunt evidente si atunci cand este vorba de diferite proceduri din chirurgia plastica. De ce este superficial si fals sa iti pui implanturi cu silicon din moment ce femeile cu sani mici sunt judecate si devalorizate? Si, in acelasi timp, de ce femeile cu sani mari sunt vazute numai dintr-o perspectiva sexuala? O reducere de bust sau o marire de sani pot fi vreodata ‘empowering’? Se conformeaza aceste proceduri standardului impus de barbati?

Daca ma simt rusinata si jenata de faptul ca am sanii mari fiindca barbatii se uita mereu in decolteul meu sau mai striga tot felul de porcarii dupa mine pe strada, o reducere a bustului nu ar fi un mod de a-mi altera aspectul pentru a multumi toate categoriile de barbati? De ce cred eu ca hainele nu imi vin bine doar din cauza masurii bustului meu? Poate fiindca societatea mi-a indus ideea ca ar trebui sa arat mai subtire in talie decat sunt atunci cand tricoul imi sta larg fiindca este impins de sani. In plus, poate liftingul sanilor este un fel de a ma conforma la standardul de varsta si la ideea ca numai sanii tineri si ridicati pot fi frumosi?

In ultima instanta, nu exista un raspuns corect sau unul gresit. Astfel, orice tip de chirurgie plastica poate fi, in acelasi timp, empowering si o capcana in care te-ai putea regasi. Unele persoane ar putea fi foarte jenate sau ar putea simti dinconfort constant din pricina unei anumite parti a corpului, iar modificarea acesteia intr-un anumit mod ar fi de mare ajutor. Cateodata, chirurgia plastica si cea cosmetica pot ajuta oamenii sa redescopere potentialul vietii. Alte persoane, in schimb, ar putea simti incredere atunci cand invata sa isi iubeasca corpul cu adevarat.

Conceptele de femeie si feminitate sunt adesea construite din mituri si fantezii, asadar poate ideea de a remodela corpul prin intermediul chirurgiei plastice poate fi ‘empowering’. Poate chirurgia plastica subliniaza deja inegalitatile din lume prin folosirea produselor menite sa amplifice excluziunea femeilor. Poate limitarile cu care se confrunta femeile atunci cand sunt percepute doar prin prisma aspectului pot fi depasite, fiind in sine o sursa de ‘empowerment’.

Tot ce spun este ca nu exista un raspuns corect sau gresit atunci cand vrei sa alegi o procedura de chirurgie plastica. Este crucial, in schimb, sa nu condamnam pe nimeni pentru alegerile pe care le-a facut in privinta aspectului fizic.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *