Stiai ca poti lucra si ca trainer de videochat? Iata ce implica acest job!

trainer-videochat

Domeniul videochatului este foarte competitiv, motiv pentru care marile studiouri dezvolta continuu noi tehnici si metode de training pentru modele astfel incat sa creasca performanta si, implicit, castigurile de care acestea se bucura. Drept urmare, in echipa unui mare studio de videochat nu vor fi doar modele, ci si personal tehnic si traineri.

Interesul pentru postul de trainer videochat este foarte mare, dat fiind faptul ca, in cele mai multe cazuri, nu este nevoie de experienta in domeniu. Personalul din cadrul studioului iti va oferi training pentru acest post, insa trebuie sa stii ca nu este cea mai simpla activitate.

Zilele de lucru ca trainer de videochat sunt interesante si dinamice, iar activitatea este foarte bine platita. Evident, programul de lucru este cel normal, de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, insa unele studiouri permit modificarea acestui program. Astfel, daca alegi sa lucrezi 10 ore pe zi, te poti bucura de un weekend prelungit. In functie de organizarea respectivului studio de videochat, trainerii pot fi de mai multe tipuri.

Trainerii dedicati
Modelele de videochat care intra in echipa unui mare studio se bucura de o perioada de training care sa le asigure o buna intelegere a domeniului. Astfel, trainerii dedicati ghideaza modelele noi inca din prima zi de activitate a acestora, ajutandu-le sa descopere cum pot avea succes in aceasta meserie si invatandu-le tehnicile si metodele modelingului online modern.

In plus, un trainer dedicat va explica fiecarui model si functionarea platformelor online, regulile acestora si toti pasii necesari pentru a putea realiza aceasta activitate din punct de vedere tehnic. Astfel, modelele de videochat si trainerii pregatesc impreuna prezentarile foto-video, aleg variantele finale pentru site, construiesc profilul de model si parcurg toate procesele necesare succesului inca de la inceput.

Aceasta perioada de acomodare si training a modelelor de videochat dureaza intre 1 si 4 saptamani, in functie de studio si de capacitatea fiecarui model de a invata si de a se adapta domeniului. Pe parcursul perioadei de training, trainerii dedicati de videochat isi concentreaza atentia asupra modelului ce are nevoie de acomodare, astfel incat programele de lucru ale celor doi vor coincide. Industria moderna de videochat se concentreaza pe comunicare, persuasiune, atractie, carisma si inteligenta, motiv pentru care este esential ca modelul sa inteleaga perfect activitatea.

Trainerii de tura (echipa de suport)
Echipa de traineri de tura este permanent la datorie pentru a sustine modelele de videochat pe parcursul activitatii de zi cu zi, contribuind 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana la maximizarea castigurilor fiecarui model de videochat.

Fiecare trainer din echipa de suport ghideaza si ajuta anumite modele pe parcursul fiecarei ture, imbunatatind comunicarea cu membrii si desfasurarea activitatii. Programul de lucru al acestor traineri poate fi putin diferit fata de cel normal, de regula fiind compus din 3 sau 4 zile, 12 ore pe zi, cu 48 sau 72 de ore libere intre ture.

Desi castigurile de trainer de videochat nu pot depasi zeci de mii de euro (ca in cazul modelelor), acest post asigura un salariu mult peste media din Romania, beneficii deosebite si un mediu de lucru tanar si dinamic. In plus, multi traineri au sansa de a avansa in cadrul studiourilor de videochat, intrucat multi dintre managerii marilor studiouri au pornit de pe acest post.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *