Stiai ca exista mai multe tipuri de studio videochat? Iata diferentele dintre ele! (Partea 2)

studio videochat

Modelele aflate la inceput de drum pot lucra de acasa sau pot incepe colaborarea cu un studio videochat fizic sau virtual. Daca in PRIMA PARTE a acestui articol ai descoperit cateva detalii esentiale despre studiourile fizice, in randurile ce urmeaza vei afla ce este un studio videochat virtual, ce rol are si ce beneficii poate oferi.

Studio videochat virtual
In timp ce studiourile clasice iti vor pune la dispozitie locatia si echipament pentru a desfasura activitatea in conditii optime, un studio virtual nu va oferi aceste lucruri. Practic, atunci cand colaborezi cu un astfel de studio, vei lucra de acasa cu echipamentul pe care il achizitionezi. Cu toate acestea, studiourile de acest tip vor percepe un comision din castigurile tale, insa este mai mic decat comisionul unui studio clasic.

Probabil ca in acest moment te intrebi ce ofera un studio videochat virtual ca sa justifice comisionul cerut. Ei bine, multe studiouri de acest tip nu ofera nimic. Modelele incepatoare colaboreaza cu aceste studiouri si lucreaza de acasa, folosind echipamentul propriu, iar 10-20% din incasarile pe care le inregistreaza vor reveni studioului. Este foarte ciudat, insa unele modele fara experienta nimeresc pe site-urile studiourilor de acest tip si se inregistreaza fiindca nu au facut o documentare corecta pentru a cunoaste celelalte optiuni disponibile.

Nu toate studiourile virtuale sunt “simpli intermediari”, mai sunt si exceptii. Astfel, poti gasi un studio videochat virtual care ofera training si suport tehnic prin email, promotii, comisioane mai mici si diferite informatii de ajutor pentru modelele incepatoare. Cu toate acestea, multe studiouri de acest gen nu “pun umarul” in niciun fel la munca ta, insa au pretentia de a incasa un comision din castiguri.

Unele modele aleg colaborarea cu un studio videochat virtual pentru a beneficia de suport tehnic atunci cand incep activitatea. Trebuie sa stii cum sa montezi echipamentul, cum sa te conectezi la platforma aleasa, cum sa folosesti functiile site-ului si cum sa iti completezi profilul. Toate aceste informatii sunt disponibile online in mod gratuit, insa daca ai inceput deja o colaborare cu un studio de videochat virtual, poti incheia contractul oricand. Cu toate acestea, trebuie sa citesti contractul cu atentie. Unele studiouri pot include o clauza care te impiedica sa iti refaci profilul pe platforma pentru un timp atunci cand alegi sa lucrezi pe cont propriu.

Care este cea mai buna alegere?
Acum stii cum sa faci diferenta intre cele doua tipuri de studio videochat si stii la ce sa te astepti de la fiecare. Astfel, acum esti in masura sa decizi care este cel mai bun parcurs pentru tine si cariera ta in acest domeniu. Daca locuiesti sau doresti sa te muti intr-unul dintre marile orase ale tarii, intereseaza-te ce studio videochat premium are sediu in orasul respectiv si da-le un telefon. Intereseaza-te de adresa, conditii de lucru, castiguri si beneficiile puse la dispozitie.

Ideal ar fi sa nu accepti pe loc orice oferta care suna bine. Cel mai bun sfat este sa faci o vizita la studio pentru interviu si sa te convingi cu ochii tai de legalitatea incasarilor, conditiile de lucru, atmosfera din cadrul echipei de modele si orice alt detaliu de interes pentru tine. Tine minte, primii pasi sunt cei mai importanti!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *