Vrei sa te apuci de videochat? Iata cateva detalii din experienta unui model de succes!

modele de videochat

Domeniul videochatului aduce venituri foarte mari multor modele din tara noastra, printre care vedete de televiziune, studente la facultate, mame care isi sustin familia sau tinere care vor sa inceapa viata “cu dreptul”. Nu mai este de mult o activitate care se face “dupa perdea”, asadar tot mai multe tinere se intereseaza de conditiile de lucru din cadrul studiourilor si de castigurile pe care le poate asigura aceasta activitate.

Poti gasi foarte multe informatii online si sfaturi videochat, insa multe dintre acestea nu sunt precise ori sunt menite sa faca reclama unui anumit studio. Pentru a te informa corect, am decis sa vorbim cu M.A., un model cu experienta in cadrul unui studio de prestigiu. Curiozitatile in jurul carora se invart intrebarile de la fetele care vor sa devina modele de videochat sunt activitatea de zi cu zi, programul de lucru si, evident, veniturile. Vom aborda aceste subiecte pe rand, iar M.A. ne va spune cateva detalii despre acestea.

Activitatea
„Eu am inceput la un studio mic, in urma cu 8 ani, unde lucra una dintre prietenele mele de la acea vreme. Conditiile nu erau excelente, insa reuseam sa fac bani pentru a ma sustine. Castigam mai mult decat salariul de casiera, dar veniturile nu erau constante. Dupa cateva luni, am decis sa plec. Am cautat pe net studiouri de videochat si am ales unul foarte mare, care avea anunturi pe toate site-urile de angajari. Nu eram foarte increzatoare, dar am mers.”

„Desi le-am spus ca am experienta, nu m-au lasat sa lucrez din prima zi. A trebuit sa trec printr-o perioada de training de vreo saptamana in care am invatat expresii uzuale in engleza, cum sa ma machez pentru camera si cum sa ma comport cu membrii. Apoi am “intrat in paine”. Am inceput sa adun ore online, iar aparatura foarte buna si colegii de la suport tehnic m-au ajutat sa cresc destul de repede. O zi normala arata cam asa: ma loghez, stau pe free chat si discut cu tot felul de persoane. La un moment dat, cineva vrea sa discute in privat cu mine, asadar va plati pentru o sesiune privata (platita la fiecare minut). Aici m-a ajutat foarte mult trainingul de la studio, asa ca am reusit sa tin membrii tot mai mult in sesiunile private.”

Programul de lucru
„N-am schimbat prea mult «peisajul» in videochat, asadar am lucrat pentru cateva luni la un studio mic, apoi am intrat in echipa unui studio mult mai mare si acolo sunt si acum. Programul era putin mai lejer la studioul mic, tin minte ca puteam sa plec cand nu mergea treaba si sa vin a doua zi. La studioul cu care colaborez acum, programul de lucru este de 8 ore pe zi, insa imi pot alege turele. Am lucrat si de noapte, insa nu am reusit sa ma adaptez cu programul, asa ca cea mai buna solutie pentru mine a fost sa incep lucrul in jurul pranzului (ma trezesc putin cam tarziu). Partea buna este ca studioul are si bonusuri pentru overtime, asa ca mai pot sta cateva ore peste program atunci cand simt ca sunt odihnita si treaba merge bine.”

Castiguri
„Am vorbit de castigurile de la primul studio la care am lucrat. Erau suficiente pentru a ma intretine, mai ales ca aveam si o colega de camera la momentul respectiv, insa nu-mi faceam prea multe pofte. Al doilea studio mi-a oferit, la inceput, o suma decenta pentru a ma putea sustine in primele 3 luni. Conditia a fost sa lucrez pentru ei cel putin jumatate de an, asa ca am acceptat. Dupa prima jumatate de an, deja castigam peste salariiile bune din tara la acel moment. Mi-am permis sa ma mut cu chirie intr-un apartament langa parc si am inceput sa pun bani intr-un cont. Dupa inca vreun an mi-am luat o masina la mana a doua (foarte draguta si relativ noua).”

„Acum am experienta foarte mare, bonusuri de fidelitate fiindca am ramas la acelasi studio si un numar destul de mare de admiratori pe platforma pe care lucrez. Nu spun ca nu muncesc pentru bani, insa membrii deja ma cunosc si imi este mult mai usor sa fac bani din videochat decat mi-a fost la inceput. Veniturile de care ma bucur acum sunt comparabile cu ale fotbalistilor bine platiti din campionatul nostru, asa ca nu ma plang.”

„Nu pot da prea multe sfaturi fetelor care vor sa devina modele de videochat, insa pot spune ca domeniul s-a schimbat mult in ultimii ani. Castigurile sunt mai mari acum, trainingurile sunt mai bune, iar echipa in care lucrez este foarte mare. Cu toate astea, nu este simplu sa faci bani din videochat daca nu esti serioasa, implicata si inconjurata de oameni de calitate.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *