Cum să alegi muzica pe care o asculți în camera ta de videochat

Poate că te-ai întrebat de multe ori cum anume ai putea menține o atmosferă plăcută în camera ta atunci când ești online. 

Unele modele aleg să redecoreze des, altele aleg să schimbe zeci de ținute în doar câteva oare. 

Totuși, știai că există o metodă mai simplă de a da un refresh? Muzica pe care o alegi are un impact foarte mare și e importantă în a atrage și a ține membrii în cameră. 

Cum poate muzica să ajute?

Ei bine e simplu. 

Ți s-a întâmplat vreodată să stai mai mult într-un restaurant doar pentru că tocmai începuse melodia ta preferată? Ori ai petrecut mai mult timp la cumpărături pentru că muzica din magazin era pe placul tău?

Același lucru se întâmplă și aici. Membrii vor petrece mai mult timp în camera ta dacă vor găsi muzica care le place. 

Dar cum afli ce muzică e pe placul membrilor?

Într-adevăr nu e o misiune simplă și de cele mai multe ori trebuie să încerci de câteva ori până găsești rețeta perfectă, dar noi avem câteva trucuri pe care ți le putem da pentru a îți face munca mai ușoară. 

Fă un playlist 

Nu numai că vei economisi timp, pentru că nu te vei mai opri mereu din discuțiile pe care le ai ca să alegi altă melodie, dar vei fi mai organizată lucru care poate să atragă doar păreri bune. Membrii vor vedea că ai venit deja pregătită și că știi exact cum să gestionezi tot ce ține de camera ta, lucru care le va plăcea. 

Un playlist de 100 de melodii ar trebui să fie suficient pentru a fi sigură că nu se repetă nimic și că nu trebuie să dai prea multă atenție și acestui aspect. Așa vei fi liberă să te concentrezi pe membrii, să întreții discuții și să vezi ce reacție au ori de câte ori începe o melodie nouă. 

Ține un playlist o săptămână 

Pentru a testa membrii și a îți da seama ce funcționează și ce nu, ce place și ce nu, cel mai bine e să folosești playlistul timp de o săptămână. Așa va avea timp să fie auzit de mai mulți membri, iar tu vei primi mai multe opinii sau sugestii despre el. 

Nu uita, dacă membrul te roagă să pui altă melodie poți să o faci și îi poți spune chiar că o introduci în playlistul tău. Astfel membrul va dori să stea mai mult în cameră și pentru că știe își va auzi melodia propusă chiar de el. E un motiv de mândrie pentru ei și îl poți folosi cu brio. 

Nu folosi aceleași melodii 

E ușor să cazi în capcana de a folosi aceleași melodii iar și iar doar pentru că îți plac sau pentru că te simți confortabil cu ele. Totuși, nu uita, că nu numai tu vei asculta muzică ci și membrii tăi. 

Dacă muzica e repetitivă s-ar putea ca ei să nu-și mai dorească să stea în camera ta. 

Așa că încearcă ca în fiecare săptămână măcar să vii cu ceva nou. 

Alege muzica și în funcție de vârsta membrilor 

În afară de gusturile membrilor, pe care le poți sau nu afla de la ei, mai poți alege muzica din cameră și după media de vârstă. Dacă în camera ta intră în general membrii între 25-30 de ani atunci ai putea face un playlist pentru ei și să vezi dacă funcționează. 

Alege ce fel de muzică ai 

Evită să amesteci prea tare genurile. De multe ori asta îi va face pe membrii să plece. Încearcă în schimb să-ți alegi un gen sau un stil anume pe care membrii să-l asocieze cu tine și pentru care să vină în camera ta. 

De pildă, foarte multe modele de top preferă să aleagă muzica veche din anii 90-2000. Având doar piese din perioada respectivă membrii știu că dacă intră în acele camere vor da doar de acel stil de muzică. 

În orice context social muzica joacă un rol foarte important și e cu atât mai vitală pentru un model de videochat pentru că îi intregește atmosfera în cameră și poate transforma experiența din una ok în una grozavă. 

Așa că data viitoare când te loghezi asigură-te că ți-ai plănuit muzica și lasă rezultatele să se vadă. Vei observa o îmbunătățire garantat!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *