Rutina de îngrijire a tenului pentru modele de videochat

Rutina de îngrijire a tenului pentru modelele de  videochat

 

În calitate de model de videochat, este foarte important să ai grijă de tenul tău! Această carieră implică purtarea machiajului minim 5 zile pe săptămâna, 8 ore pe zi, ceea ce obosește foarte tare tenul. Rutina potrivită începe cu cunoașterea tipului de ten pe care îl ai:

 

Tenul uscat este descuamat, solzos sau aspru. 

 

Tenul gras este strălucitor, gras și poate avea pori mari. 

 

Tenul combinat este uscat în zona obrajilor și gras în zona de frunte, nas, bărbie.

 

Tenul sensibil poate înțepa, arde sau avea parte de mâncărime după ce ați folosit machiaj sau alte produse.

 

Tenul normal este echilibrat, limpede și prea puțin sensibil .

 

Pasul #1 – Curățarea tenului:

 

  1. a) Uscat – Pentru acest tip de piele, utilizează un produs de curățare delicat, care nu are alcool sau parfumuri. Aceste ingrediente te pot usca și mai mult. Spală-ți ușor pielea, apoi clătește cu multă apă caldă. Nu folosi apă fierbinte – îndepărtează uleiurile naturale de pe față mai repede. Încearca să te exfoliezi o dată pe săptămână! 

 

  1. b) Gras – Folosește un produs spumant fără ulei pentru a-ți spăla fața. Clătește cu multă apă caldă. Poate dorești să utilizezi un toner sau astringent după, dar ai grijă, deoarece îți poate irita pielea. Aceste produse pot îndepărta uleiul suplimentar, ceea ce îți face fața mai puțin strălucitoare și te ajută să îți păstrezi pielea curată.

 

  1. c) Combinat – Nu folosi orice săpun este la duș sau la chiuvetă pentru a te spăla fața. Găsește produsul de îngrijirea pielii care funcționează pentru tine. Aplică un cleanser delicat, cu vârful degetelor și nu-ți freca fața, apoi clătește cu multă apă caldă. Dacă pielea ta se usucă sau devine grasă, încearca un alt produs.

 

  1. d) Sensibil – Spală-te pe față cu un produs delicat și clătește cu apă caldă. Nu îți freca pielea cu un prosop – usca-l ușor. Exfolierea poate irita pielea sensibilă. Încearca să nu utilizezi produse care conțin alcool, săpun, acid sau parfum. În schimb, caută pe etichetă ingrediente calmante precum aloe, mușețel, polifenoli de ceai verde și ovăz. Cu cât sunt mai puține ingrediente într-un produs, cu atât fața ta poate fi mai fericită.

 

Pasul #2 – Hidratează

 

S-ar putea să crezi că ești prea tânăra pentru a avea nevoie de hidratant – sau pielea ta este prea grasă -, dar toate tipurile de piele au nevoie de una în fiecare zi. Aplică-l în timp ce pielea ta este încă umedă de spălare sau clătire pentru a ajută la etanșarea umezelii. Dacă ai acnee sau pielea ta este grasă, găsește o cremă hidratantă ușoară și fără ulei, astfel încât să nu îți blocheze porii. 

 

Pasul #3 – Protecție solară

 

Crema hidratantă poate avea deja protecție solară. Dar este o idee bună să folosiți și o protecție separată. Soarele vă poate deteriora pielea în numai 15 minute. Căutați o protecție solară care să ofere protecție cu spectru larg cu un SPF de cel puțin 30. Purtați-l în fiecare zi, chiar dacă nu este soare și chiar dacă este frig. Aplicați din nou la fiecare 2 ore. Daca vrei sa dai bine pe camera, e important sa ai grija de tenul tau.

 

Pasul #4 – Demachiere

 

Când ești obosit, poate fi tentant să te culci fără să te speli pe față. Dar lăsarea machiajului pe piele vă poate înfunda porii și poate provoca acnee. Așadar, spălați-l cu un produs delicat sau un demachiant. Folosiți o cârpă moale de spălat sau tampoane de bumbac.

 

❗️❗️❗️ Nu impartiti machiajul sau instrumentele de machiaj. Folosiți aplicatoare proaspete atunci când încercați machiajul în magazine. Nu aplicați eyeliner în interiorul lidului, deoarece vă poate irită ochiul. Dacă ați avut o infecție a ochilor, cumpărați un machiaj nou, astfel încât să nu vă reinfectați. Nu vă machiați niciodată într-o mașină sau în autobuz. O întoarcere neașteptată a vehicului ar putea să vă facă să vă zgâriați ochiul. ❗️❗️❗️

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *