Cum sa ramai in siguranta atunci cand cunosti pe cineva online si iesi la intalnire?

intalniri online

Site-urile si aplicatiile de dating online sunt la ordinea zilei in prezent. Cu toate acestea, cunoasterea cuiva online si discutiile din mediul virtual sunt foarte diferite de o intalnire fata in fata. Prin intermediul ecranului, nu poti cunoaste decat o dimensiune a persoanei respective, astfel incat vei observa numai ce respectiva persoana doreste sa arate. Cu toate acestea, modul in care persoanele interactioneaza fata in fata este o parte fundamentala a oricarei relatii de cuplu. Tocmai de aceea, in cazul in care vrei sa gasesti pe cineva prin intermediul aplicatiilor online, va fi necesar sa cunosti respectiva persoana si in viata reala, eventual. Iata cum sa fii in siguranta atunci cand comunici online cu un posibil partener si apoi accepti o intalnire!

Platformele online

– Atunci cand comunici online, una dintre regulile de baza este sa nu oferi toate detaliile personale interlocutorului tau, cel putin pana nu ai verificat online respectiva persoana. Aceste informatii includ adresa la care locuiesti, locul de munca, numarul de telefon, numele complet si alte detalii delicate. Daca ai vorbit cu cineva suficient incat sa fii pregatita pentru a face urmatorul pas, poti da numarul de telefon pentru a stabili o intalnire.

– Fii sincera. Daca ai 16 ani, nu spune ca ai 19. Nu minti in legatura cu aspectul tau sau cu alte lucruri evidente. Nu incerca sa pacalesti alte persoane, nu este in interesul sigurantei tale.

– Ia in calcul ca unele persoane din mediul online nu sunt sincere in privinta varstei pe care o au sau chiar a sexului. Urmareste detaliile necorespunzatoare din descrierile de profil si informatiile pe care le primesti, fiindca acestea pot fi indicatori ai unui neadevar.

– Asigura-te ca persoana cu care vorbesti este sincera atunci cand spune ca nu este intr-o relatie. Una dintre cele mai bune metode de a-ti da seama de acest lucru este sa verifici pe retelele de socializare.

– Nu intra in prea multe detalii atunci cand conversezi online. Oamenii pot fi foarte diferiti atunci cand ii cunosti in viata reala. Tocmai de aceea, este de preferat sa dai cat mai putine informatii importante despre tine pana cand ai cunoscut interlocutorul in viata reala si ai ajuns la concluzia ca vrei sa continui discutiile.

– Daca respectiva persoana iti ameninta siguranta sau iti dezvaluie detalii despre tine pe care tu nu le-ai impartasit, blocheaza-i profilul, insa asigura-te ca pastrezi conversatia salvata in computer.

Daca iesi la intalnire

– Alege intotdeauna un loc public in care sa va vedeti.

– Asigura-te ca spui unei persoane apropiate ce vei face, unde urmeaza sa pleci si cu cine.

– Roaga-ti prietena sa iti scrie la un moment dat pentru a vedea cum decurge intalnirea. Daca persoana cu care te-ai intalnit este deranjata de masurile tale de siguranta, probabil este un semn ca intentiile nu sunt cele mai bune.

– Asculta-ti instinctul. Daca ai senzatia ca persoana cu care te-ai intalnit se comporta ciudat sau iti da un “vibe” negativ, pleaca. Chiar daca va aflati intr-un loc public si simti ca ceva nu este in regula, nu ar trebui sa mai continui discutiile.

– Fii atenta la intrebarile nepotrivite. Daca cineva te intreaba de viata sexuala sau iti adreseaza alte intrebari inoportune, probabil nu este cel mai bun semn al unui inceput de relatie.

– Daca decizi sa continui intalnirea in alta parte, asigura-te ca ii comunici adresa si prietenei tale.

Ca si in viata reala, foarte multe prietenii si relatii deosebite pot avea inceputul in online, insa nu uita sa pui intotdeauna siguranta pe primul plan!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *