Faci videochat de acasa? Iata ce laptop poate sustine cu succes activitatea ta!

laptop videochat

Modelele de videochat care colaboreaza cu marile studiouri din tara se bucura de cele mai noi tehnologii, insa investitiile facute de un studio cu renume sunt uriase. Daca lucrezi de acasa, nu iti poti permite sa investesti mii sau chiar zeci de mii de euro in tehnologie de ultima generatie, in special daca esti la inceput de drum.

Cu toate acestea, folosirea unui laptop vechi sau cu performante minime te va impiedica sa atingi obiectivele pe care le-ai setat. In plus, un laptop “slab” iti va oferi experiente neplacute in timpul sesiunilor de videochat, astfel incat poti dezamagi membrii daca stream-ul tau se blocheaza sau este transmis la rezolutie necorespunzatoare.

Trebuie sa mai iei in calcul si momentele in care laptopul se strica si trebuie sa il tii cateva zile in service la reparatii, pierzand zile importante de lucru si, evident, castigurile aferente acelor zile. Timpul inseamna bani, asadar nu vrei sa pierzi ore sau chiar zile din cauza functionarii necorespunzatoare a laptopului pe care il folosesti.

Ce specificatii ar trebui sa aiba un laptop pentru a face fata cu succes necesitatilor tale?

Laptopul este unul dintre echipamentele de baza pentru videochat atunci cand lucrezi de acasa, asadar este necesar sa folosesti un model pe care te poti baza in orice situatie.

Ideal ar fi sa faci aceasta investitie de la inceput, astfel incat sa eviti disconfortul adus de folosirea unui laptop care se blocheaza sau care functioneaza foarte lent. Iata ce specificatii tehnice trebuie sa aiba modelul de laptop pe care il achizitionezi pentru a putea sustine activitatea zilnica de videochat!

RAM: 8GB sau mai mult. Daca vrei ca laptopul sa functioneze impecabil chiar si atunci cand ai mai multe tab-uri de internet deschise, asculti muzica si faci streaming video, memoria RAM trebuie sa fie de cel putin 8GB.

Hard Drive (HDD): 1TB. Aceasta este capacitatea laptopului de a stoca informatia. Cu cat ai un hard drive mai mare, cu atat poti inmagazina mai multe videoclipuri, fotografii, fisiere audio si altele. Sistemul de operare si programele pe care le instalezi pentru a lucra vor ocupa destul de mult spatiu, asadar asigura-te ca alegi un model de laptop cu cel putin 1TB.

Poti opta si pentru un sistem cu SSD (un mediu de stocare mai rapid decat HDD) de 512GB, insa va trebui sa tii videoclipurile si informatiile foarte mari pe un hard extern. Aceasta este o varianta practica si comoda, iar un hard extern de calitate nu depaseste cateva sute de lei.

Procesor: Intel Core i7 sau AMD Ryzen 7. Viteza de procesare a informatiei este foarte importanta, asadar daca ai simtit vreodata ca laptopul tau este “lent”, probabil nu avea un procesor foarte puternic.

Dimensiunea si greutatea. Aceste detalii depind cu totul de preferinele tale. Inainte de orice, trebuie sa te gandesti daca intentionezi sa folosesti laptopul numai acasa sau daca urmeaza sa il iei des cu tine in diferite alte locatii. “Marimea” unui laptop este, de fapt, diagonala ecranului. Astfel, poti alege modele mici, de pana la 14 inch, sau modele standard de 15,6 inch.

Daca vrei un laptop cu ecran mai mare, poti opta pentru o varianta de 17 inch. Cu cat ecranul este mai mare, cu atat laptopul va fi mai mare si, evident, mai greu. Tocmai de aceea, trebuie sa iei in calcul si portabilitatea.

Calitatea webcam-ului integrat in laptop nu este o caracteristica importanta, intrucat este recomandat sa folosesti un webcam extern. Imaginea de calitate superioara conteaza foarte mult pe site-urile de profil, iar un webcam integrat nu va putea oferi performantele pe care le doresti.

In general, modelele de laptop cu specificatiile de mai sus sunt disponibile la un pret de circa 3.000 de Lei. Cu toate acestea, poti decide asupra unui model si poti astepta perioada reducerilor (Black Friday sau perioada sarbatorilor).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *