Sfaturi stilistice: ce haine ți se potrivesc în funcție de forma corpului

forma corpului, sfaturi stilistice

Ești în căutarea ținutei perfecte? Nu mai căuta, acest articol îți va oferi sfaturi stilistice care te vor ajuta să alegi hainele potrivite formei corpului tău și pentru a ieși în evidență atât pe cameră, cât și în viața de zi cu zi.

Fiecare persoană este diferită. Cu toții avem forme ale corpului diferite și acest lucru ar trebui să fie privit ca fiind ceva normal. Hainele sunt menite să se potrivească corpului nostru și nu corpul să se potrivească hainelor.

Forma corpului de clepsidră = umerii egali șoldurilor; talie marcată, îngustă

Dacă ai forma corpului unei clepsidre, poți considera că ai un avantaj semnficativ. Îți e mult mai ușor să îți alegi ținutele, deoarece nu trebuie să lucrezi atât de mult pentru a corecta, cât să evidențiezi ceea ce există deja.
Din punct de vedere stilistic îți recomand:

– menține echilibrul formelor. Încearcă să nu pui prea mult accent pe umeri sau șolduri, pentru că vei strica imaginea clepsidrei și îți vei fura feminitatea. Când adăugi volum, trebuie să o faci proporțional;

– evidențiază-ți talia! Fie prin croiala hainelor tale, prin culorile pe care le alegi, fie prin accesoriile pe care le porți, scoate-ți în evidență talia îngustă! Este întregul potențial al feminității tale!

– păstrează distanța! Este un joc de cuvinte care se referă la mărimea hainelor. Pe cât poți, evită să porți haine prea strânse. O clepsidră este, prin definiție, sexy și, dacă adaugi haine cu același stil, mesajul devine prea evident.

forma corpului, sfaturi stilistice

Forma corpului de dreptunghi = umerii sunt egali șoldurilor, iar talia este nemarcată

Forma corpului de dreptunghi se mai numește atletică. Nu este întâmplător, pentru că, dacă deții un astfel de corp, te numeri printre norocoșii care ajung la un abdomen perfect tonifiat, cu faimosul pachet de șase. Stilul androgin ți se potrivește foarte bine, linii drepte, simple și curate. Dacă dorești să te apropii de forma clepsidrei, trebuie să îți recreezi talia, folosind mici trucuri.

Ca sfaturi stilistice, îți recomand următoarele:

– accentuează atât umerii, cât și șoldurile. Dacă mărești vizual aceste zone, linia taliei va arăta îngustă;

– folosește culori și suprapuneri pentru a marca zona taliei: top uni, fustă cu talie înaltă, cardigane cu nasturii desfăcuți;

– imprieteneste-te cu curele, corsete si orice accesorii care iti pot marca talia. Poartă-le cu rochii drepte sau cu în formă de A care alunecă pe lângă corpul tău, nu strânse pe corp. În acest fel, în momentul în care adaugi centura, țesătura hainelor se va strânge și va apărea talia.

forma corpului, sfaturi stilistice

Forma corpului de pară = umerii sunt mai mici decât șoldurile, talia ușor marcată

Femeia cu forma corpului de pară este percepută de bărbați ca fiind cea mai fertilă dintre toate, așa că nu ar trebui să fii surprinsă de privirile admirative din partea sexul opus. Dacă ai o astfel de formă a corpului, trebuie să pui accent pe partea superioară a corpului.

Din punct de vedere stilistic îți recomand:

– poartă în partea de sus piese vestimentare cu umerii marcați – fie prin tăiere, fie prin diverse aplicații: dantelă, volane, ținte, paiete, suprapuneri etc.;

– poartă culori deschise și imprimeuri în partea de sus și culori mai închise, uni în partea de jos;

– folosește toate variantele de maxi, accesorii masive pe care le poți purta la gât sau în partea de sus a corpului: coliere, mărgele, eșarfe, broșe, etc.;

sfaturi stilistice

Forma corpului măr = umerii mai lați decât șoldurile, talie nemarcată

Femeile cu forma corpului măr sunt posesoarele unor picioare lungi și subțiri cu adevărat divine. Foarte rar au probleme estetice de tipul celulitei și au glezne foarte subțiri, perfecte pentru pantofii cu toc. Dacă ai măr și dorești să creezi iluzia de clepsidră, trebuie să adaugi volum în partea inferioară a corpului.

Ca sfaturi stilistice, îți recomand următoarele:

– poartă culori mai închise în partea de sus, iar în partea de jos culori deschise, imprimeuri;

– joacă-te cu texturile și cu straturile. Alege materiale mai subțiri pentru partea superioară și purtați țesături mai groase, suprapuse în partea de jos

forma corpului, sfaturi stilistice

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *