Shibari- tehnica de imobilizare cu sfoara

Dacă ai fi întrebat pe cineva pe la începutul anilor 2000 cu privire la viața sa sexuală, cu siguranță ai fi fost privită cu alți ochi decât in momentul de față. Cu timpul, acest tip de discuții au devenit comune, iar oamenii sunt din ce în ce mai preocupați să experimenteze. Conform unui studiu realizat de Durex în 2005, persoanele interesate de BDSM ocupau un procent de 36%. În urma succesului de care s-a bucurat ecranizarea Fifty Shades of Grey, s-au înregistrat majorări considerabile. Astfel că, ulterior procentajul a ajuns la 85%. În acest articol ne vom focusa atenția asupra Shibari- tehnica de imobilizare cu sfoara. Majoritatea bărbaților vor să exploreze această zonă, iar dacă nu au noroc în viața reală, o vor căuta online. De aceea, dacă ești model  sau îți dorești să fii, și vrei să descoperi dacă te potrivești și tu cu Shibari, articolul acesta e pentru tine.

Caracteristici

Shibari este una dintre cele mai populare metode tip BDSM existente la momentul actual, iar cel mai adesea se utilizează asupra persoanelor de sex feminin. În trecut, aceasta era utilizată ca formă de relaxare și de întărire a încrederii între parteneri, și nu ca o tehnică sexuală. Shibari se remarcă prin estetica sa vizuală izbitoare, dar și prin accentul pus pe conexiunea emoțională și psihologică dintre participanți.  

Shibari- tehnica de imobilizare cu sfoara

Înainte de a începe să experimentezi, va trebui să îți achiziționezi o coardă specială. Cel mai des recomandată pentru începători este cea din material de bumbac. Cele sintetice sunt mai durabile dar pot provoca răni, sau chiar arsuri pe piele. După ce treci de statutul de începător în aceasta tehnică, poți trece la o coardă din material de iută, care este mai moale, dar cu ajutorul căreia vei simți o oarecare fixare. Grosimea optimă pentru perioada de început este de 6-8 mm. Lungimea o vei alege în funcție de câte noduri vei forma și de cât de strânsă va fi legarea.

Comunicarea este cheia! 

După ce ai făcut acest pas, trebuie să găsești împreună cu partenerul tău o serie de cuvinte cheie cu ajutorul cărora să creați un mediu sigur. Cele mai multe persoane aleg să comunice ceea ce simt raportându-se la culori.
Spre exemplu:

– verde: este bine ceea ce faci, continuă
galben: simt că mă apropii de limită
– roșu: trebuie să ne oprim

Documentează-te!

Înainte să treceți la fapte, familiarizează-te cu elementele de bază. Asigură-te că știi cum să legi un nod, că nu ai uitat nici tu nici partenerul tău care sunt cuvintele cheie. De asemenea, informați-vă din mijloace cât mai variate: cărți, videoclipuri, precum și altele, pentru a asigura practici sănătoase și sigure. 

De ce să încerci Shibari?

Toate practicile de tip BDSM necesită un nivel destul de ridicat de încredere și comunicare între parteneri.  Pentru Shibari, însă, există o componentă mult mai intimă și mai obligatorie din punct de vedere emoțional. Aici, senzația de a fi legată nu este aceea de a fi „prinsă”. Mai degrabă, aceasta se învârte în jurul ideii de a renunța complet la limitele fizice și de a permite ca acea legătură profundă și emoțională să aibă loc.

Sfaturile noastre

  • Dacă ești legată la ochi, totul va fi semnificativ mai distractiv. Acest lucru se întâmplă deoarece are loc eliminarea presiunii pe care o resimte persoana care este la început. În același timp, senzațiile partenerului vor fi sporite.
  • Păstrați lucrurile simple și sexy! Nu e necesar să complicați excesiv nodurile. 
  • Bucurați-vă și de partea de dezlegare- nu vă concentrați doar pe estetica legării partenerului. Este și acesta un joc erotic, așa că nu vă grăbiți și savurați-l din plin!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *