Tabu sau nu? Igiena intimă și videochatul

Tabu sau nu? Igiena intimă și videochatul

A venit timpul să vorbim fără perdea despe acest subiect tabu sau nu. De cele mai multe ori discutăm despre îngrijirea tenului, ai aici cateva tipsuri de ingrijire a tenului,  sau a părului mult mai des decât despre igiena intimă. Femeile trebuie să poată vorbi deschis despre oricare dintre problemele de sănătate sau pur și simplu despre problemele care le afectează starea de bine. Iar unul dintre subiectele tabu, pe care prea puține femei îl abordează este cel al igienei intime și al problemelor ridicate de o igienă precară sau prost realizată.
Niciodată nu a fost mai important să ai grijă de părțile tale intime. O igienă intimă corespunzătoare îți poate afecta atât starea de spirit cât și sănătatea aparatului genital.
Întotdeauna transmiți ceea ce simți. Dacă există ceva care te supără oricât de mic, membrii tăi își vor da seama.

Scurt ghid de igiena intima.

Spre deosebire de alte parti ale corpului echilibrul Ph-ului din zona intima este unul foarte important.

– Fa-ti o rutina de ingrijire, foloseste tot timpul produse naturale – anifungice si antibacteriene, evita dusurile vaginale si folosirea in exces a gelurilor intime parfumate. Nu este recomandat sapunul clasic deoarece distruge flora vaginala naturala, ceea ce la randul sau va permite bacteriilor daunatoare sa creasca progresiv si sa lase loc liber infectiilor si inflamatiilor.
– Sterge-te corect! Intotdeauna sensul de stergere pentru o igiena intima corespunzatoare este din fata in spate. Ștergerea incorectă după ce folosești toaleta poate lăsa germeni în locul nepotrivit, ceea ce poate cauza infecții.
– Nu te spăla niciodata în interior doar dacă este absolut necesar. Vaginul tău are capacitatea de a se curăța singur. Incearcă sa folosești produse speciale dedicate acestei zone și nu fii niciodată agresivă cu zona ta intimă- Poarta doar lenjerie de calitate. Oricat de sexy si provocatoare ai fii, lenjeria intima pe care o porti spune multe lucruri despre tine. Desi nu toate articolele de lenjerie pe care le porti in online, sunt intotdeauna de cea mai buna calitate, incearca macar ca zona care intra in contact direct cu vaginul tau sa fie din bumbac.
– Ai grijă ce-ți introduci în vagin. Spală-ți jucăriile cat mai des si cu mare atenție. Achiziționează-ți produse de curățare speciale acest tip de produse intime.
– O alimentație sănătoasă poate influența foarte mult igiena ta intimă. Evita zahărul și bea multă apă! Nu uita – ești ceea ce mananci!

Mituri de igiena intimă

Nu de cele mai multe ori ai auzit cum că bicarbonatul de sodiu ajută la combaterea sau tratarea eficientă a infecțiilor intime.
Află că bicardonatul de sodiu nu este recomandat. Deşi irigaţiile cu bicarbonat de sodiu au efectul cel mai puţin agresiv asupra zonei intime (dacă se foloseşte o soluţie dintr-o lingură de bicarbonat la un litru de apă), acestea distrug stratul protector pe care secreţiile vaginale îl asigură în mod natural şi care ajută flora vaginală să se apere de bacteriile patogene şi de ciuperci.

Transparenta ne defineste! Pentru noi nu exista subiecte tabu. Tu ce curiozitati ai? Te-ai gandit vreodata sa devii model? Click aici pentru mai multe detalii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *