Tabu sau nu? Menstruatia si videochatul.

Tabu sau nu?
Menstruatia si videochatul

 

Continuam seria tabu sau nu cu un alt subiect „controversat” – menstruatia si videochatul.

Cum a devenit menstruația un subiect tabu? si de ce le e rusine femeilor sa vorbeasca despre asta?
Menstruatia este un proces fiziologic normal, simbolul feminitatii si fertilitatii.
Marele paradox al menstruației este faptul că poate fi atât o dovadă a feminității și a fertilității și, de asemenea, o sursă de rușine și inconveniența. În ultimii ani, viața majorității femeilor s-a îmbunătățit din punct de vedere economic, politic și social. Dar, deși acum, datorită produselor de igiena intima moderne care ne ușurează procesul, ne simțim mai confortabil fizic în timpul menstruației, suntem încă rușinate să vorbim despre această parte normală a vieții noastre.

Tabu sau nu? Menstruatia si videochatul

Uite ce spune psihologul Aura Liiceanu:
„Relația între tabuuri și obiceiuri are o istorie lungă. Tabuurile au dus la adoptarea unor obiceiuri care să le susțină social și, mai ales, cultural, astfel încât putem vorbi despre o conspirație a tăcerii în ceea ce privește menstruația și, dincolo de ea, relația uneori ambiguă între sânge, viață și feminitate. De la o generație la alta se reproduc percepții asupra propriului corp, rușinea de a-ți asuma corpul așa cum vedem încă astăzi, când comunicarea între generații este sfioasă, aproape secretă și adesea evitată. Se fac eforturi pentru a se întelege că prejudecățile generate de tabu-uri diminuează bucuria de a trăi feminitatea cu tot ce are ea mai înălțător și mai legat de viață. Încrederea în sine, a trăi plenar feminitatea, a-ți asuma identitatea cu tot ce are ea mai specific nu se pot dezvolta decât pe un teren al deschiderii, al comunicării și percepției corecte, nedeformate de frică, rușine și inferioritate care, din păcate, are o istorie de care, doar prin educație și cunoaștere, ne putem depărta.”
Nu lasa preconceptiile sa te impiedice sa vorbesti deschis despre tine si despre ce simti. Esti femeie! Fii mandra!

Tabu sau nu? Menstruatia si videochatul.

Cum procedeaza un model de videochat?

In videochat sunt doua abordari diferite atunci cand un model intampina dificultati in acea perioada a lunii.

Pe de o parte unele dintre noi se poarta ca si cum menstruatia nici nu ar exista. Folosim absorbante interne, ascundem ata, folosim cupe menstruale sau bureti de absortie. Ne indopam cu analgezice si incercam sa ignoram crampele menstruale. Viata de model este foarte grea. Actrita din tine e solicitata la capacitate maxima in acea perioada. Starea de bine si voia buna nu sunt intocmai caraceristicile pe care tu ai vrea sa le afisezi atunci. Depinde de tine si de cat de bine te poti controla.
Nu uita, insa, ca in perioada asta trebuie sa fii foarte atenta la iginea ta intima, uite aici cateva tipsuri 

Pe de alta parte discutam deschis cu membrii despre situatia delicata in care ne aflam. De cele mai multe ori ne dam seama ca suntem mai mult decat intelese si mai ales sustinute de catre oamenii din camera noastra.
Comunicarea si acceptarea propriului corp te ajuta sa scapi de inhibitii si sa fii cat se poate de naturala atunci cand vine vorba de relatia pe care vrei sa o cladesti cu membrii tai.
Ai in vedere ca nu toate siteurile accepta expunerea explicita atunci cand vine vorba de sange.
Citeste cu atentie regulile inainte sa te expui!

Tu ce crezi? Tabu sau nu? Menstruatia si videochatul.

Fore more tips and tricks you should also read

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *